11 de març del 2018

Gibraltar

Gibraltar és un territori britànic d'ultramar que inclou el penyal de Gibraltar i els seus encontorns, amb una gran importància estratègica perquè domina la riba nord de l'estret de Gibraltar, que uneix el mar Mediterrani i l'Atlàntic. Limita per terra amb Espanya, amb el municipi gadità de la Línea de la Concepción. Al sud de la península Ibèrica, el penyal de Gibraltar (en anglès the Rock) és una gran muntanya rocosa que s'alça arran de mar convertida en fortalesa. És britànica des del Tractat d'Utrecht (1713). Aquesta situació estratègica fa que Espanya n'hagi reclamat la sobirania en diverses ocasions, afer que ha complicat les relacions entre tots dos estats. La ciutat és un centre bancari, turístic i base de l'Armada Britànica (Royal Navy).

Europa Point, el punt més meridional de Gibraltar, no pas d'Europa, ja que aquest està a Tarifa.

La mesquita Ibrahim-al-Ibrahim a Europa Point. La seva funció és atendre la comunitat musulmana del Penyal. Tenint en compte que la majoria de comerciants són hindús es calcula en més de dos mil fidels.

El Sikorski Memorial a Europa Point commemora l'accident d'un B-24 del 4 de juliol de 1943 que va causar la mort del general Władysław Sikorski, el comandant en cap de l'exèrcit polonès i el primer ministre del govern polonès a l'exili. Quinze persones més també van morir en l'accident, del qual només va sobreviure el pilot Eduard Prchal.

St Michael's Cave, llàstima dels colorins perquè són unes coves estupendes.

The Rock

Els populars Macacos en el seu hàbitat. S'ha d'anar molt en compte perquè si bades et poden robar qualsevol cosa com bosses, càmeres fotogràfiques, etc.

Des del cim del penyal es divisa el mont Musa, a Àfrica. Tots dos formen el que es coneixia antigament com les "Columnes d'Hèrcules".
El penyal està ple de túnels de defensa excavats a la roca, armats amb canons.

La Línea de la Concepción està a l'altra banda de la frontera. Rep el nom de "la Línea" perquè estava tot just al darrera de la línea de foc dels canons del penyal.

Vaixells de passatgers i càrrega fondegen en el port de Gibraltar. Així mateix, un ferri uneix diàriament Gibraltar amb Tànger, al Marroc.

Gibraltar disposa també d'un aeroport internacional construït al territori disputat de l'istme, que uneix Gibraltar amb Londres, Manchester, Madrid i Barcelona. Té la particularitat que la pista travessa a nivell la carretera d'accés a la plaça.

Main Street és el carrer principal de Gibraltar i és només per vianants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada