15 de març del 2018

Fuerteventura

Us deixo unes quantes fotografies d'aquesta meravellosa illa.

Els seus paisatges
Fuerteventura és especial pels seus encants naturals: paisatges esquitxats de palmeres, espais naturals protegits i únics, conjunts volcànics, platges paradisíaques....

Betancuria
El seu nom es deu al normand Juan de Bethencourt, qui la va fundar juntament amb Gadifer de la Salle el 1404. La vall de Betancuria va ser el primer assentament de l'illa.
En 1593, Betancuria va ser pràcticament arrasada per una invasió barbaresca, sent destruïda l'Església Catedral de Santa Maria de Betancuria, encara que va ser reconstruïda anys després.

La església de Nuestra Señora de Regla a Pájara

L'ermita de la Mare de Déu de Regla, situada a la població de Pájara, és un edifici de dues naus amb cobertes de teula a dues aigües. Es tracta d'una edificació realitzada a partir d'una primitiva ermita de 1687, posteriorment ampliada.
Cada nau té una sagristia adossada al mur de la testera. Les dues naus estan separades amb columnes de tambors de pedra picada sobre les quals es recolzen arcs de mig punt. Les cobertes de fusta d'influència mudèjar descansen sobre solera amb decoració de cordó i tirants rodolins decorats amb motius geomètrics.
El més destacable de l'Església és el seu pòrtic, que mostra motius iconogràfics d'orígen asteca, com sols, plomes, serps, etc. i restes de policromia.

Isla de Lobos
Es tracta d'un illot d'uns 6 km² de superfície i 13,7 km de litoral, situat a 2 km al nord-est de Fuerteventura i a 8 km al sud de Lanzarote, illes separades per l'estret de la Bocayna. L'illot pot ser vist amb claredat des Corralejo, la localitat més propera. El canal que separa Fuerteventura de Lobos, la profunditat del qual no excedeix dels 10 metres, es coneix com «El Rio» o «Paso de la Orchilla».
El seu nom es deu al fet que en el passat habitaven a l'illa foques marines conegudes també com llops marins, ara en perill d'extinció. Els pescadors van eliminar l'espècie, ja que pensaven que la seva voracitat reduïa els recursos marins de la zona. Cadascun d'aquests animals necessita entre 30 i 40 quilograms de peix al dia.

Aloe Vera
L'Aloe Vera és un altre dels tresors amb què compta Fuerteventura. I és que aquesta planta de múltiples propietats per a la salut creix en òptimes condicions en terres àrides i semiàrides. De fet el terreny on es propaga millor ha de ser sorrenc, encara que no és condició indispensable.
Les illes Canàries, en general, són el paradís per a aquesta planta, però Fuerteventura, especialment, és l'illa on la planta d'àloe vera desenvolupa les seves màximes propietats, gràcies a la seva terra, la seva climatologia especialment seca i els seus vents constants que deixen una atmosfera neta.

El Parc Natural de "Las dunas de Corralejo"

El Parc Natural de Corralejo és el lloc ideal per gaudir de la bellesa desèrtica de l'illa de Fuerteventura. Aquesta franja costanera de 2,5 per 10,5 quilòmetres situada al nord-est de l'illa té dos sectors harmoniosament contrastats. Al nord, al costat del gran nucli turístic de Corralejo, hi ha el major camp de dunes de les Illes Canàries, una enorme extensió de sorres blanques banyada per les aigües turqueses de l'oceà Atlàntic. El sector sud és tot el contrari: volcànic, de colors ocres i vermells, de formes rugoses i dramàtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada