10 de març del 2018

El Caminito del Rey

El Caminito del Rei és un pas construït a les parets del congost dels Gaitanes, entre els termes municipals d'Ardales i Álora a la província de Màlaga. Es tracta d'unes passarel•les de vianants de més de 3 quilòmetres (a més de 4,8 quilòmetres d'accessos), adossades a la roca a l'interior d'un canó, amb trams d'una amplada inferiors a un metre, penjant fins a més de 100 metres de alçada sobre el riu Guadalhorce en unes parets moltes vegades verticals.

El pas del temps ho va deteriorar molt: gairebé tot el recorregut no tenia barana i hi havia segments ensorrats, quedant només la biga de suport (en alguna de les fotos es pot veure el seu estat). Tots aquests factors van contribuir a crear una llegenda negra després d'haver perdut la vida nombrosos excursionistes tractant de creuar-lo. En 2014, es van iniciar obres per rehabilitar-lo, construint-se una nova passarel•la amb panells de fusta al llarg del seu recorregut.

I el recorregut és espectacular, des de la seva entrada a la zona del pantà del Comte de Guadalhorce fins a la seva sortida per la presa del Chorro, atès que ens trobem en un entorn natural únic que discorre entre dos congostos, canons i una gran vall, en part per senders i en part per passarel•les. Es tracta d'un recorregut lineal i de sentit únic descendent de Nord a Sud, començant pel terme municipal d'Ardales i acabant en el d'Álora. Aquest recorregut és de gairebé 8 km, emprant-se en el seu recorregut una mitjana de 3 a 4 hores. El més espectacular que ens trobem és un balcó al buit amb el terra de vidre i un pont penjant d'uns 30 metres de longitud que creua el canó gairebé al final del tram de passarel•les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada