12 de març del 2018

Lanzarote

Aquesta és només una petita aproximació del que es pot trobar a Lanzarote. Més endavant anirem veient en detall cada un dels llocs que vam visitar en el nostre viatge a l'illa.

Els Jameos del Agua
Quan un tub volcànic s'esfondra parcialment creant una obertura que permet l'accés a les diferents grutes, es diu que es forma un jameo. En aquest cas, César Manrique va aprofitar el mateix tub i aquests jameos per construir aquest Centre d'Art, Cultura i Turisme.

La Cueva de los Verdes
A la carretera que va cap els Jameos trobem la Cueva de los Verdes, una cova resultat de l'erupció del Volcà de la Corona, fa més de 4.000 anys, i que pertany al mateix túnel que els Jameos del Agua. El tram al qual es té accés està compost per un quilòmetre de galeries superposades que bé mereixen una visita. La cova va ser utilitzada per la població local per refugiar-se dels atacs de corsaris barbarescos que periòdicament assolaven l'illa, rebent el nom de Cueva de los Verdes perquè la família Verdes era la propietària de les terres en què es troba.

El Mirador del Río
En l'extrem més septentrional de Lanzarote, a la part alta del cingle de Famara (474 m), es troba el Mirador del Río. Des d'aquí tenim unes vistes impressionants de l'illa de La Graciosa, que ens semblarà que amb només allargar el braç podrem fregar amb els dits.

La Caleta del Sebo, capital de l'illa de la Graciosa
Un conjunt de cases blanques i carrers de sorra és l'estampa que ofereix la capital de l'illa més oriental de l'arxipèlag canari. La Graciosa està situada prop d'un dels bancs de pesca més rics del món, i aquesta és la principal font d'ingressos dels seus habitants.

Las Salinas de Janubio
Les salines de Janubio són unes salines del municipi de Yaiza al Sud-oest de l'illa. Són les salines més extenses de Lanzarote i encara avui segueixen actives gràcies al suport de la UE que les va declarar espai natural protegit. És considerat lloc d'interès científic pel Govern de Canàries.

El Lago Verde
El Lago Verde adquireix la seva tonalitat verdosa a causa d'un tipus d'alga de l'espècie Ruppia Maritima que habita al seu interior, a més del sofre que conté les seves aigües.

Los Hervideros del agua
Estranya formació que ha treballat l'erosió de les potents ones a força d'erosionar uns penya-segats d'origen volcànic. Grutes, buits i cavernes en què es pot veure el poder que la mar atresora. Les ones que arriben fins aquí trenquen contra les parets de l'agitada costa i aprofiten els buits per pujar amb violència fins a la superfície, donant la sensació que la terra està bullint. Si us fixeu, a la foto es veu una parella caminant a la part alta dels penya-segats; això ens dóna una idea de la seva grandesa.


La vall de la Geria
La Geria és coneguda per la singularitat del seu paisatge volcànic. Va ser aprofitada per a la plantació de vinyes per a la producció de vi, sent abundant la varietat Malvasia. Les vinyes es planten en cons formats en el lapilli, anomenat localment picón, i protegides addicionalment per petits murs de pedra seca. Aquest tipus de plantació permet que les plantes arrelin més fàcilment a terra fèrtil, mentre que la capa superior de lapilli redueix l'evapotranspiració. A més, la forma dels forats i la paret addicional protegeixen els cultius del vent.

El Monumento al Campesino
El Monumento al Campesino va ser construït per immortalitzar el dur treball de la comunitat camperola de Lanzarote, els esforços dels quals es materialitzen a La Geria, paisatge únic al món, i en l'obtenció de productes agrícoles d'una terra àrida.

La Playa Blanca
Es troba situada al sud de Lanzarote, davant de l'illa de Fuerteventura, en l'anomenat estret de la Bocaina. Des d'aquí surten els vaixells que fan la travessia entre les dues illes.

Arrecife: El Charco de San Ginés
El Charco és al bell mig de la capital de l'illa i és una autèntica meravella veure com el mar s'introdueix en el mateix centre, al costat de la zona comercial més imporant, amb restaurants, bars, i tot tipus de serveis.

El passeig en camell

Una de les atraccions turístiques més conegudes a Lanzarote, és el passeig en camell pel parc nacional de Timanfaya. Encara que després del recorregut pots quedar una mica "tocat" pel vaivé dels camells i la incomoda cadira, la veritat és que no importaria repetir només per veure aquest meravellós parc, que té de insòlit ser el més semblant a un paisatge lunar.

El Parc Nacional del Timanfaya
Entre les nou i les deu del nit de l'1 de setembre de 1730, la terra es va obrir a Timanfaya, a dues llegües de Yaiza ... i una enorme muntanya es va aixecar del sí de la terra. Durant sis anys la lava es va estendre per una quarta part de l'illa sepultant a nou pobles. D'aquesta manera va sorgir el Parc Nacional de Timanfaya, una vasta extensió de colades de lava acolorida de vermell i negre per la terra que la cobreix, un paisatge àrid però bellissim.

Haría, el poble de les mil palmeres
De la vall de les mil palmeres treu el cap un extraordinari exemple d'arquitectura popular canària. El poble de Haría és la capital del municipi més recòndit i menys poblat de la illa, al nord de Lanzarote. Per això, la seva estructura urbana, al costat de la de Teguise, en resulta una les més conservades.

Guatiza: el jardí de cactus
El Jardí de Cactus de Guatiza s'ubica en una antiga pedrera d'extracció de sorra volcànica (picón) que els camperols de Lanzarote utilitzen per cobrir les seves cultius i d'aquesta manera retenir humitat que arribi a les arrels de les plantes.

I acabo amb una posta de sol sobre la Graciosa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada