24 de març del 2018

Elx i el Huerto del Cura

El Huerto del Cura (en valencià, Hort del Cura) és un Jardí botànic situat en la ciutat d'Elx, a la província d'Alacant.

El jardí té uns 13.000 m² densament poblat de palmeres. En ell viuen al voltant de 1000 palmeres, majoritàriament datileres.

A més de palmeres, creixen plantes dels horts mediterranis, com magraners, ginjolers, tarongers, figueres i llimoners, als quals s'han anat afegint amb el temps plantes d'origen subtropical i una col•lecció de cactus.

Aquest Hort (a Elx es denomina hort a una parcel•la de terra amb palmeres) deu el seu nom al capellà José Castaño Sánchez, que va ser el seu propietari fins a l'any 1918.

És el jardí més important del conjunt denominat Palmeral d'Elx, declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 2000.

L'estrella indiscutible del jardí és l'exemplar de Phoenix dactylifera L. de la família Arecaceae, denominat Palmera imperial, palmera datilera amb 8 braços que surten a una alçada de 1,50 m del tronc principal del que s'alimenten, amb un pes d'unes 10 t, i una edat d'uns 165 anys. Aquesta palmera singular, deu el seu nom a l'Emperadriu Isabel d'Àustria ("Sissi") a qui se la va dedicar el capellà Castaño en la visita que va efectuar a l'hort a 1894.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada