18 de desembre del 2019

Mallorca, les coves de Campanet

Les coves de Campanet estan situades al vessant sud del Puig de Sant Miquel, a la serra de Tramuntana, al nord de Mallorca. Tenen una superfície aproximada de 3.200 metres quadrats i un recorregut proper als 400 metres. Es troben a una mitjana de 50 metres sota la superfície del terreny i creen un buit d'uns 16.000 metres cúbics. La visita, d'uns 40 minuts de durada, transcorre per diverses galeries i sales, algunes de les quals presenten zones embassades. Aquestes sales tenen noms tan suggeridors com: sala romàntica, sala del llac, el castell encantat, sala de la palmera i cascada sonora, entre d'altres.

Les coves destaquen per la delicadesa i l'exuberància dels seus dipòsits calcaris en forma d'estalactites i estalagmites. A més de la rica ornamentació natural, diversos aspectes han atret també l'atenció de científics i naturalistes. Per exemple, durant les obres de condicionament de les coves es van trobar restes fòssils de Myotragus balearicus, una espècie de bòvid endèmic de Mallorca i Menorca extingit fa uns 4.000 anys amb l'arribada d'habitants a les Balears. Les coves també tenen un especial interès per als científics ja que alberguen una espècie endèmica d'escarabat cec carnívor: el Henrotius Jordai.

Les coves de Campanet tenen un indubtable interès lúdic i científic, i és un dels llocs més apreciats del patrimoni natural de Mallorca. A aquesta circumstància es pot afegir el valor de la singularitat i la bellesa de l'entorn: el camp i el paisatge de la vall de Sant Miquel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada