16 de desembre del 2019

Barcelona: el Telefèric de Montjuic

El Telefèric del Port de Barcelona és un mitjà de transport de caràcter turístic que comunica el Port amb la muntanya de Montjuïc. És un dels telefèrics de la ciutat, construït amb motiu de l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929, obra de l'arquitecte Carles Buïgas i inaugurat el 1931.

Compta amb tres estacions: la Torre Sant Sebastià al barri de la Barceloneta, la Torre Jaume I al costat del World Trade Center i l'estació de Miramar a la muntanya de Montjuïc.

Les cabines són de planta octogonal amb portes laterals, amb una capacitat de 24 persones i el seu pes en buit és de 1.350 kg. Si bé en els seus inicis eren de fusta pintada de color clar i en la seva re-inauguració van ser folrades d'alumini polit sense pintar, posteriorment van ser repintades d'un vermell intens el cos, i de blanc la seva part superior. Actualment estan numerades com I i II.

La distància entre Sant Sebastià i Jaume I és de 651 metres, i entre Jaume I i Miramar de 652 metres, sent la distància total de 1303 metres.

Per la seva situació, el seu recorregut resulta ser una talaia o mirador magnífic sobre el centre de la ciutat de Barcelona, així com sobre el conjunt del port i de les seves platges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada