8 de desembre del 2019

Madremanya

Madremanya és un petit poblet rural medieval de la comarca del Gironès, el qual territori limita amb el Baix Empordà. Es diu que el seu nom prové de l'expressió "Mater Magna" que significa "mare gran" en llatí.

Les primeres dades que es tenen sobre Madremanya daten de l'any 1035. Després ja no es torna a esmentar fins a l'any 1362. La imatge d'aquest municipi està presidida per la silueta de l'església parroquial de Sant Esteve que es pot observar a la llunyania i especialment, si s'entra per Can Güell. Aquesta va ser fortificada, igual que tot el municipi, en el que encara es poden contemplar restes de la muralla.

Al voltant de l'església es van anar creant petits i estrets carrers amb les seves voltes i peculiars façanes de cases, per on és difícil passar amb cotxe, i que fan d'aquest municipi un gran conjunt monumental.

El seu entorn natural es caracteritza per ser un terreny accidentat a causa de la presència de la Serra de l'Montnegre i la serra de Vall-lloreda o de la Mare de Déu dels Àngels. De fet, el poble està situat al cim d'un altiplà, el que condiciona que es trobi a 117 metres d'altitud.

Existeixen diferents camins que comuniquen Madremanya amb altres localitats, tant si venim de Monells com de Corçà o Bordials, que ens conviden a gaudir de la natura.

Madremanya, per la seva gran bellesa i entorn de pau, calidesa i tranquil·litat que l'envolta, s'ha convertit en un municipi de segones residencies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada