25 de maig del 2018

La Via Làctia

Ara comença la temporada ideal per observar i fotografiar la Via Làctia ja que durant l'estiu està en un azimut elevat. El setembre de 2016 vam fer una trobada fotogràfica i vam anar a la riera de Merlès, a Santa Maria de Merlès, per tal de fotografiar-la. Feia 3 mesos que no plovia però aquella tarda ho va fer a bots i barrals. Quan es va fer fosc, però, la tempesta marxà i malgrat quedar alguns núvols, encara va sortir una foto bastant "potable".

Aquestes dues primeres fotos són de l'ermita de Lourdes, a Prats de Lluçanès, on ens vam aixoplugar mentre durava la tempesta.

La foto de la Via Làctia. El pont que es veu porta el nom de Pont de Santa Maria de Merlès. Es tracta d'un pont medieval que creua la riera del mateix nom i el vam triar per tal de captar alguna cosa en primer pla a la fotografia; el vam il•luminar amb una llanterna mentre fèiem les exposicions. A sota d'ell es veuen els bassals produïts per la tempesta.

La foto està feta aproximadament a mitjanit. La llum que es veu a l'horitzó és contaminació lumínica procedent dels pobles dels voltants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada