10 de maig del 2018

Cardona

Encara que Cardona existia ja molt abans, com en testimonien les restes iberes que s'ha trobat, sempre vinculades a la riquesa de la Vall Salina, Cardona té una data de naixement documentada: el 23 d'abril de l'any 986, dia en què el comte Borrell II atorgà la Carta de Poblament, que actualment es conserva a l'arxiu històric de la vila. Cardona comença veritablement en l'etapa medieval. A partir del 798 fins al segle XVI la vila va ser un dels indrets clau en el desenvolupament històric i social de Catalunya. Molts factors –com la situació del turó del castell, la muntanya salina i la via estratègica on confluïen nombrosos camins– van atorgar a la vila aquesta cabdal importància a la història de Catalunya.

El parc cultural de la Muntanya de sal, formació geològica que ja era explotada en temps dels romans. Després del tancament de la mina, les instal•lacions han estat arranjades per poder visitar-les turísticament, incloent-hi visites guiades a l'interior de les galeries excavades a la muntanya.

Quan el vam visitar ens van preguntar si veiem el fantasma. El veieu vosaltres?

El Conjunt medieval del castell de Cardona, que inclou la col•legiata romànica de Sant Vicenç de Cardona construïda entre el 1029 i el 1040.

L'inacabat Pont del Diable (s. XIV), a la rodalia de la vila.

Una vista general de Cardona des del Castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada