2 de maig del 2018

Sa Calobra i el Torrent de Pareis

L'illa de Mallorca està plena de racons sensacionals entre els quals destaca tota la Serra de Tramuntana, i d'ella un dels llocs més visitat i reconegut és Sa Calobra, a la qual s'accedeix per una estreta carretera que salva un desnivell de 900 metres en uns 13 quilòmetres, i amb més de 800 corbes entre les que destaca el "nus de sa corbata", sorprenent corba de més de 300º que sembla no acabar mai i de les que en queden poques a Espanya.

El nus de sa Corbata.
El paisatge des del Nus de sa Corbata


La primera imatge que veiem quan arribem a Sa Calobra.

La caleta.

M'explicava la propietària d'un restaurant de la zona que segons va dir havia nascut i passat tota la seva vida aquí, que el nivell del mar havia pujat molt en els últims temps i havia inundat pràcticament tota la caleta deixant gairebé sense espai per al bany.

El passadís excavat a la roca ens porta al proper Torrent de Pareis.


En el túnel del passadís trobem alguns miradors.


El veí Torrent de Pareis és un canó de diversos quilòmetres de longitud, excavat per l'aigua que desguassa des de les altures dels pics més alts de l'illa, com el Puig Major, punt culminant amb els seus 1445 metres d'altitud. Font d'inspiració de famosos pintors i envoltat de penya-segats de centenars de metres d'altura, a l'estiu i gràcies a la seva excepcional acústica es converteix en auditori amb el famós "Concert de Sa Calobra".


El embravit mar desaconsella l'ancoratge d'embarcacions.

Les seves capritxoses formes no deixen a ningú indiferent.

I per acabar, una panoràmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada