6 de maig del 2018

Brussel·les i el Parlament Europeu

L'any 2006 vaig tenir l'oportunitat de visitar professionalment el Parlament Europeu a Brussel•les. Foren 3 dies d'intensa activitat que no em van deixar gairebé temps per visitar la ciutat. L'últim dia vaig decidir sacrificar part del dinar per fotografiar alguna cosa abans de marxar cap l'aeroport, malgrat el dia rúfol que ens feia. I aquest fou el resultat.

Una anècdota: En el viatge de tornada en taxi a l'aeroport, el taxista ens va sentir parlar en català i ens va preguntar d'on érem. Al respondre-li que de Sitges, ens va dir que hi havia viscut uns anys doncs el seu pare havia gestionat l'hotel Acapulco, i es va interessar per l'hotel. Li vaig respondre que l'edifici estava abandonat, però que últimament havia estat "una casa de señoritas". Em va respondre textualment: "No me extraña, en la época que mi padre gestionaba el hotel ya era una casa de putas".


La Grand Place. Aquesta primera foto va tenir èxit!. Més de 2.000.000 de visites a Panoramio, i s'ha publicat en més de 1000 pàgines web diferents.

El famós Manneken Pis.

El Parlament Europeu és la institució parlamentària que a la Unió Europea representa directament als ciutadans de la Unió i que juntament amb la Comissió Europea i el Consell de la Unió Europea exerceix la funció legislativa. Descrit com un dels legisladors més poderosos del món, el Parlament Europeu està compost per 751 diputados que representen al segon electorat democràtic del món (després del Parlament de l'Índia) i el major electorat transnacional (375 milions de votants en l'any 2009) .A més, és l'única institució elegida directament pels ciutadans a la Unió Europea.

Els restaurants de Brussel•les són sensacionals on es menja un marisc de primeríssima qualitat. L'especialitat més valorada són els musclos a la Provençal; els serveixen en una marmita calenta i es mengen acompanyats de patates fregides i una bona cervesa. Són boníssims!.

I per acabar, dues nocturnes de la Gran Place.

1 comentari: