28 de juny del 2019

Tobes volcàniques: El “Barranco de las Vacas” a Gran Canària

A Gran Canària hi ha un barranc del qual havia vist fotos i m'havien parlat meravelles: el Barranc de les Vaques. Aquest lloc té una certa semblança amb el famós “Antelope Canyon” dels Estats Units, encara que molt modestament. Es troba en la part alta del barranc de Balos el qual desemboca a la platja d'Arinaga. L’atraient d'aquest barranc és el tram que comença gairebé sota la carretera GC-550, que va des de la cruïlla de Els Corralillos, molt a prop d'Agüimes, fins San Bartolomé de Tirajana, passant per Temisas i Santa Lucía de Tirajana.

A l'altura del km 14 caldrà anar buscant aparcament, ja que no hi ha molts llocs per deixar el cotxe. Un cop hem deixat el vehicle, per localitzar el barranc ens podem orientar per un revolt tancat a l'esquerra i amb pont. En les rodalies de la corba, saltant el guarda rail, hi ha una empinada baixada al llit del barranc. Un cop al llit, s’ha de caminar en direcció contrària a la costa i passar per sota el pont esmentat per un petit túnel i tot seguit sota una construcció aèria de distribució d'aigua. En aquest moment ja se'ns presenta davant els nostres ulls la magnífica arquitectura natural d'aquest barranc que ha estat dissenyat per la natura amb molta paciència al llarg de milers i milers d'anys. Els arquitectes han estat, principalment, l'aigua i el vent. L'ésser humà no ha intervingut per a res. El tram que es visita és curt i forma unes "esses" que cap dibuixant podria realitzar amb tal grandiositat. El recorregut és curt, tot just uns centenars de metres i s'avança sense dificultat. No dona per fer gaires fotos, però paga la pena arribar-s’hi i gaudir d’aquesta meravella tan amagada.


Si algú té interès en visitar-lo, deixo la foto de la seva ubicació i el lloc on es pot aparcar. Les tobes estan tot passat el petit túnel que es veu a l’esquerra de la foto.

1 comentari: