2 de juny del 2019

Tossa de Mar

Tossa de Mar és una vila i municipi de la comarca de la Selva, anomenat simplement Tossa fins al 1985. És part de l'anomenada Selva Marítima i a tocar de les comarques del Baix Empordà i el Gironès, limita amb els municipis de Lloret de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella, Llagostera i Santa Cristina d'Aro. Tossa de Mar és una de les poblacions emblemàtiques de la Costa Brava. La bellesa de les seves platges i boscos i del seu patrimoni històric i cultural, fan d'aquest indret un punt de referència obligada per al turisme.

El terme de Tossa de Mar està inclòs en una vall, aïllada dels municipis veïns pels cims del Massís de Cadiretes - l'Ardenya, (Puig de Cadiretes de 519 m, Turó d'en Rosell de 340 m i d'altres) on està plenament integrada. El relleu és abrupte, amb pendents superiors al 20%, i la proximitat dels turons al mar determina un litoral abrupte, amb multitud de penya-segats i petites cales, moltes de les quals són de difícil accés.

La presència humana a la vall de Tossa ha estat confirmada pels jaciments arqueològics excavats a la zona del Massís de Cadiretes, com el paradolmen de Pedra Sobre Altra o el Paradolmen d'en Garcia, el menhir d’en Llach o el de Montllor, alguns dels quals han estat datats entre el 2500 aC i el 1800 aC, i dels que algun altre dia us en faré un reportatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada