18 de juny del 2019

Punta Nati en Menorca

Punta Nati a Menorca és un dels millors llocs de l'illa per gaudir d'unes impressionants vistes de la posta de sol. El seu far pertany a un dels 5 que presideixen els vèrtexs que conformen la silueta de l'illa.

A més, presenta un paisatge totalment diferent de la resta dels fars, ja que des del seu imponent penya-segat podrem gaudir d'un magnífic capvespre que banya el mar Mediterrani.

La torrassa d'aquest far mesura uns 19 metres i s'alça a 42 metres sobre el nivell del mar. Es tracta d'un projecte creat per Mauro Serret que es va construir amb la finalitat d'il·luminar el camí a les embarcacions que busquessin terra; a més d'avisar perquè prenguessin certa precaució a l'acostar-se per no encallar entre les roques del penya-segat.

Molt proper al Far de Punta Nati es troba un fenomen geològic anomenat bufó, pel qual s'emeten grans columnes d'aigua per efecte de forts temporals, el que ha suposat diversos problemes de manteniment per al far. També s’hi troben algunes antigues instal·lacions militars molt deteriorades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada