12 de maig del 2019

Lloret de Mar

Quan planegem una escapada a Lloret de Mar molta gent ens pregunta que per què Lloret, "si Lloret no té res". I la realitat és que, en general, es creu que Lloret no és res més que platja i turisme estranger. Per això després d'haver conegut el Lloret més local i més tranquil fora de temporada us puc assegurar que aquest poblet de la Costa Brava té molt a oferir.

I la veritat és que com a sitgetà em sento una mica en deute amb aquesta ciutat per donar-nos unes estades tan delicioses sense que esperéssim res. Així que espero recompensar explicant què fer a Lloret de Mar i convèncer-vos que és molt més que sol i platja. Tant de bo aconsegueixi que la visiteu quan aneu de viatge per la Costa Brava i la gaudiu tant com nosaltres.

Lloret de Mar des del castell de Sant Joan.

Des del castell es veu el castell de Sant Joan de Blanes.

El castell de Sant Joan de Lloret. Només queden en peu alguns murs i la torre de defensa.

La platja de Fenals.

Els preciosos jardins de Santa Clotilde.

El monument a la dona marinera de l'escultor Ernest Maragall i Noble.

La Platja Gran.

El Passeig Marítim.

La Font de Canaletes. Situada al Passeig de les Palmeres, és una copia exacta de la popular font del mateix nom que es troba a les Rambles de Barcelona. Va ser un obsequi de la ciutat comtal al poble de Lloret de Mar l'any 1968.

El passeig de Jacint Verdaguer.

La casa de la Vila.

L’església modernista de Sant Romà.

El Castell d'en Plaja és un edifici aïllat en forma de castell inclós en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està situat a prop del Turó Rodó, al costat esquerre (o a la part nord) de la platja gran de Lloret. És un indret amb molta visibilitat i molt visible des de tota la platja de Lloret, cosa que ha fet que sigui motiu i logotip del tradicional turisme de platja de Lloret. Les obres, dirigides per l'arquitecte Isidre Bosch s'iniciaren el 1935 i finalitzaren el 1940. El promotor fou Narcís Plaja Martí, industrial dedicat a les galetes a Santa Coloma de Farners, que encarregà l'edifici per mostrar la seva puixança econòmica. La construcció d'aquest edifici despertà molta polèmica però ha acabat sent un dels símbols del poble.

l castell d’en Plaja i sa Caleta.

Sa Caleta.

Paisatges des del Camí de Ronda Lloret – Tossa.

El castell d’en Plaja vist des del mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada