8 de maig del 2019

El Cap Fisterra

Els romans pensaven que aquest era el punt més occidental de la terra i, per tant, el món s'acabava aquí. Era el "finis terrae". Per què algú voldria anar a la fi del món?

Potser perquè el Cap Finisterre (en gallec Fisterra) amaga el veritable secret de la Costa da Morte: paisatges agrestes i platges impressionants, unes (a l'abric del cap) d'aigües tranquil·les i d'altres de fort onatge com Mar de Fora, una de les platges més salvatges de Galícia. I la gran atracció de tots els temps, la posta de sol sobre la immensitat de l'oceà, el mar de la fi del món.

Avui, amb el seu potent far, Cap Finisterre segueix exercint un atractiu especial sobre els pelegrins del Camí de Santiago, que no donen per finalitzat el seu viatge fins arribar aquí, que segons la tradició cremen a la vora del mar les robes i comença el retorn a casa.


Observi's les botzines a les finestres. Quan hi ha boira actuen perquè els navegants, al no distinguir clarament la llum del far, les sentin i identifiquin la seva posició.

Els pelegrins utilitzen aquest lloc per cremar les seves robes.

Quan hi vam estar l'any 2009, la boira no ens va deixar fotografiar gairebé res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada