26 de maig del 2019

El Camí de Ronda Sant Feliu de Guíxols - S'Agaró (7 km anada i tornada)

Al llarg de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, trobem els anomenats camins de ronda, senders a peu de roca que recorren la costa proporcionant unes vistes precioses del litoral.

Inicialment aquests senders van tenir una doble funcionalitat: proporcionar una via de transport ràpid per als pescadors que s'havien de traslladar d'una cala a una altra i, d'altra banda, crear uns camins de vigilància nocturna que permetessin a les autoritats controlar el contraban marítim. En la mesura que les dues activitats han anat desapareixent de la nostra forma de vida, els camins de ronda han anat perdent la seva utilitat original, però, les autoritats locals han donat una gran importància a aquest element identitari de la costa i actualment molts d'ells es troben condicionats i protegits de la propietat privada perquè els visitants puguin conèixer el seu litoral d'una manera senzilla.

Probablement el camí de ronda de S'Agaró sigui el més elegant de tots els que posseeix la Costa Brava, ja que transcorre vorejant una de les primeres i més luxoses urbanitzacions de tota la zona.

Podem iniciar el trajecte des de la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols. Des d'allà, mirant cap al mar i a l'esquerra, prenem el camí de ronda marcat com a GR 92. Es tracta d'un sender ampli i excel·lentment asfaltat que ens permetrà recórrer sense cap tipus de problema.

Durant la ruta descobrirem el luxós Hotel Gavina, magnífiques façanes d'aquelles cases senyorials de la urbanització que donen directament al mar -algunes mitjançant un embarcador-, el meravellós mirador de Punta de Pau ... durant tot el recorregut trobarem multitud d'arbres i jardineres i fins i tot un menhir; i és que realment aquest camí de ronda està molt ben cuidat tant per l'Ajuntament de Sant Feliu com pels habitants de la urbanització, que volen mostrar amb orgull per a gaudi dels visitants.

Seguirem avançant fins a Cala Pedrosa, després de la qual trobem un altre mirador amb templet orientat cap a la cala. El camí continua, passant per l'escalinata de Sa Conca, fins a la Cala dels Oriços, on podem finalitzar el nostre recorregut havent gaudit d'un dels racons més extraordinaris de la Costa Brava, declarat Bé d'Interès Cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada