4 de maig del 2019

Covadonga

De la meva visita a Covadonga no en guardo un record molt positiu. Primer pel temps que ens va fer, i després per la manera que em va tractar un capellà quan vaig intentar fer alguna foto a la cova on està exposada la Verge.

El Real Lloc de Covadonga posseeix el conjunt monumental més visitat d'Astúries. És un santuari dedicat a la Verge de Covadonga (La Santina), commemoratiu de la Batalla de Covadonga.

L'element central del Santuari és la Santa Cova, on es troba la Capella-Sagrario amb la imatge de la Mare de Déu de Covadonga i la tomba de Don Pelayo. Segons la tradició, en aquest lloc s'haurien refugiat don Pelayo i els seus homes durant la Batalla de Covadonga.

Al costat de la Santa Cova s'erigeix el Monestir de Sant Pere, habitat per una comunitat de canonges. L'edifici inclou una casa d'exercicis espirituals.

A prop de la Santa Cova i el conjunt monacal s'alça la Basílica de Santa Maria la Real de Covadonga. Ideada per Roberto Frassinelli i aixecada entre 1877 i 1901 per l'arquitecte Federico Aparici i Soriano, d'estil neoromànic construït íntegrament en pedra calcària rosa.

El preciós paisatge dels "Picos de Europa" que es contempla pujant a la Basílica.

La Basílica.

La Santa Cova

Just al fer aquesta fotografia, un individu amb sotana em va tractar de molt mala manera amenaçant-me mentre em deia que en aquell lloc no es podien fer fotos.

La cova, la cascada i el llac inferior.

Alguns edificis del lloc. A la dreta, l'estàtua de Don Pelayo.

I com no, si puges a Covadonga no pots deixar de visitar el llac més famós d'Astúries: el llac Enol.



2 comentaris:

  1. Aquests capellans encara són al segle passat... podran prohibir les càmeres fotogràfiques pèro i els mòbils?
    Excel-lent reportatge. Salutacions.

    ResponElimina
  2. La veritat és que va ser molt desagradable. Ara bé, d'això ja fa 10 anys i els mòbils encara no s'utilitzaven per fotografiar. No sé si ara serà diferent....

    Moltes gràcies per la visita, Llorenç!

    ResponElimina