3 d’abril del 2018

Pals

Pals és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Limita amb els municipis de Torroella de Montgrí, Fontanilles, Palau-sator, Torrent, Regencós i Begur. El nom de la vila prové del llatí "palus", que vol dir aiguamoll i es refereix a les zones humides properes.

Forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Pals compta amb un centre històric medieval on destaca la torre romànica construïda entre els segles XI i XIII, coneguda com la Torre de les Hores.

Dins del barri gòtic de la vila hi ha carrers empedrats i arcades de mig punt, façanes amb finestres ogivals i balcons de pedra. La muralla de la ciutat consta de quatre torres quadrades que daten del segle IV. El mirador de Josep Pla (des d'on es poden veure els camps de l'Empordà i les illes Medes), la plaça Major, les tombes al carrer Major i l'església de Sant Pere són altres racons turístics de la ciutat. Hi ha també un Museu d'Arqueologia.

Als afores de la vila s'aixeca el centre urbà dels Masos de Pals i també la Platja de Pals, llocs d'atracció turística.

2 comentaris:

  1. Com t'ho vas fer perquè no hi hagués ni una ànima.

    ResponElimina
  2. La visita la vaig fer un matí de dimarts del mes de maig, fora de temporada i no hi havia gairebé ningú pels carrers. Tot va ser esperar a que ningú se'm posés al davant. També tinc fotos amb gent, eh? El que passa és que no les he editat....

    Gràcies per la teva visita!

    ResponElimina