18 d’abril del 2018

Formentera

Formentera és una de les illes Pitiüses, que consta d'un únic municipi. Amb una superfície de 83,2 km² és l'illa habitada de menor extensió de les Illes Balears. Ocupa la posició més meridional, separada de l'illa d'Eivissa per un estret pas d'aigua i d'illots anomenat es Freus, de 7 quilòmetres de longitud.

El municipi inclou, a més de l'illa de Formentera, les illes i illots del voltant entre els quals destaquen s'Espalmador i s'Espardell. La superfície total del municipi suposa només l'1,64% de la superfície total de les Balears.

Sant Francesc de Formentera, la capital.

Paisatge des del mirador.

Al fons es reconeix l'illa màgica: Es Vedrà.

A l'illa s'intenta integrar al màxim els elements a la natura. Això que veieu no és un arbre, si més no un repetidor de telefonia mòbil integrat en el paisatge.

Una imatge típica de l'illa: una figuera amb crosses. Aquests arbres els tracten de manera que ramin en horitzontal, i els van falcant perquè les rames no caiguin a terra. Una figuera com aquesta pot donar fins a 1000 kg de figues a l'any.

La Mola és un dels dos massissos plans que s'eleven bruscament sobre el mar formant uns penya-segats de més de 100 m pràcticament en vertical. L'altitud màxima a l'illa és de 195 metres a sa Talaiassa de la Mola.

A la Mola hi trobem un monòlit dedicat a Juli Verne.

La platja d'Illetes, amb les transparents aigües d'un preciós color turquesa que enamora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada