22 d’abril del 2018

Canterbury

Canterbury és una ciutat del sud-est d'Anglaterra, no lluny de Londres, situada a la riba del riu Stour. Administrativment pertany al comtat de Kent. És famosa per la seva bella catedral. És el principal centre religiós del Regne Unit, per ser la seu de l'arquebisbe de Canterbury, líder espiritual de l'Església Anglicana (és, per tant, el segon capdavanter cristià més important d'Europa, després del Papa de Roma).

Poblada des de temps prehistòrics, Canterbury ja va ser un centre administratiu romà. Amb l'acabament de la dominació llatina, la ciutat va ser envaïda pels juts que van assentar allí el Regne de Kent. El 597, el missioner Agustí va desembarcar en Canterbury amb l'objectiu d'iniciar la conversió dels anglo-saxons. Des d'aleshores, la ciutat ha estat un centre de la religió cristiana, convertint-se ràpidament en la seu de l'arquebisbe prevalgut d'Anglaterra. Va ser un important centre de pelegrinatge durant l'edat mitjana, i es va fer cèlebre en l'obra Els contes de Canterbury de Geoffrey Chaucer.

Després de l'assasinat dins la catedral de l'arquebisbe Thomas Becket l'any 1170, Canterbury va esdevenir una de les ciutats més reconegudes d'Europa, ja que arribaven molts peregrins a visitar la seva tomba.

Avui veurem la ciutat, un altre dia ens endinsarem en la seva majestuosa catedral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada