24 d’abril del 2019

Sa Dragonera

Quan viatgem a Mallorca, una de les excursions que podem fer és una visita al Parc Natural de la paradisíaca illa de sa Dragonera. L'illa pren el nom de les nombroses sargantanes que l'habiten, conegudes a les Balears com dracs.

Per visitar-la, ens haurem de desplaçar fins la població de Sant Elm, prop d'Andratx, al sud-oest de l'illa. Allà embarcarem en un "llaüt" mallorquí de fusta de Creuers Margarida, que per la mòdica quantitat de 13 € ens farà el servei d'anada i tornada a sa Dragonera.

Un cop estiguem a l'illa, podem fer quatre itineraris diferents, de diferent dificultat.

Na Miranda: Excursió curta amb vistes al mar i a la costa de Sant Elm. És l'excursió més curta de totes i la més accessible a la majoria del públic.
Distància: 1.100 m - Temps anada i tornada: 30 min - Desnivell: 50 m - Grau de dificultat: 1/3.

Far de Tramuntana: Preciosa excursió al far de Tramuntana. És la segona excursió més curta de totes i accessible a la majoria del públic. Es contemplen vistes extraordinàries de la Serra de Tramuntana.
Distància: 1.700 m - Temps anada i tornada: 1 hora - Desnivell: 65 m - Grau de dificultat: 1/3.

Far Vell: Preciosa excursió al "Far Vell". És l'excursió més llarga de totes i amb més desnivell. El major atractiu és la monumental construcció del far i les espectaculars vistes de tota la costa de Sant Elm i de la Serra de Tramuntana.
Distància: 4.538 m - Temps anada i tornada: 3 hores - Desnivell: 350 m - Grau de dificultat: 2/3.

Far de Llebeig: L'excursió al far de Llebeig discorre per un camí d'asfalt i amb pocs desnivells bruscos. És una excursió accessible a tots els públics, que recorre gran part de l'extensió de l'illa Dragonera.
Distància: 4.147 m - Temps anada i tornada: 2 hores 40 min - Desnivell: 112 m - Grau de dificultat: 1/3.

A causa del temps de què disposàvem, nosaltres vam optar per fer l'excursió al far de Tramuntana, camí que passa pel mirador de "Na Miranda". Com ens va sobrar temps, també vam anar fins a un mirador a mig camí de l'excursió al Far Vell. Aquestes són les fotos que veureu en el reportatge.

NOTA: Els únics serveis de què disposa l'illa són una caseta d'informació en la qual ens subministren un mapa amb els recorreguts, i uns lavabos públics. No hi ha res més. És molt recomanable que anem proveïts d'aigua i d'alguna cosa per menjar. Depenent de la temporada en què la visitem també hem de tenir previst portar roba d'abric i sobretot protecció solar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada