28 de novembre del 2019

El roserar Cervantes

A l'extrem de l'avinguda Diagonal, a les Corts - Pedralbes, es troba un dels jardins més bonics de Barcelona. El Roserar de Cervantes. Un jardí que no pot passar per alt per als amants de la botànica, especialment per als aficionats als rosers.

Unes 2.000 espècies de roses, distribuïdes en uns 10.000 rosers, formen un mar multicolor en aquest jardí, especialment si la visita té lloc un cop hagi entrat la primavera. Són 5 hectàrees amb camins sense obstacles, envoltats de color. Segons s'especifica a la pàgina web de l'ajuntament, en èpoques de primavera poden estar obertes unes 150.000 roses en el mateix temps.

Cal destacar que els rosers estan molt cuidats. És difícil visitar el parc sense veure alguna persona que estigui arreglant o tenint cura d'ells.

Els amants de les roses podran recórrer un jardí realment cuidat, amb els rosers etiquetats per als més interessats en aquesta meravellosa flor. Tot, en un jardí on la ubicació privilegiada en un extrem de la ciutat li atorga calma i pau. És un parc molt tranquil, que permet l'evasió, encara que sigui temporal, de la gran ciutat.

L'horari del parc sol ser des de les 10 del matí fins a la posta de sol, i té dos accessos. Un des de l'avinguda Diagonal, i un altre des de la part superior, la ronda de Dalt.

Com anar a l'Roserar de Cervantes

El jardí està en l'extrem de l'avinguda Diagonal que correspon a Les Corts – Pedralbes, aproximadament a uns deu minuts caminant del Palau Reial de Pedralbes, de manera que és ideal compaginar la visita amb aquest. La parada Palau Reial corresponent a la línia 3 de metro té parada just a la porta del Palau Reial. Des d'aquest punt, es pot anar caminant direcció oest (com si es volgués sortir de Barcelona).

Passejar per la Diagonal i més per aquest segment és un plaer, ja que és una zona amb passeig enjardinat. El jardí està aproximadament a vint minuts caminant de l'estadi Nou Camp del Futbol Club Barcelona.

A més, cal tenir en compte que es tracta de la zona universitària de Barcelona, amb el que a més de metro hi ha molts autobusos. També té diverses parades per la zona el tramvia de Barcelona (Tram).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada