14 d’agost del 2022

Els penya-segats de los Gigantes

A l'extrem oest de Tenerife, entre els municipis de Buenavista del Norte i Santiago del Teide, hi ha els penya-segats de Los Gigantes. Aquestes parets de roca volcànica immenses s'emplacen dins del Parc Rural de Teno i conformen un dels paisatges més famosos i una visita imprescindible a l'illa.

Els guanxes, aborígens de les illes Canàries, es referien a Los Gigantes com la “muralla de l'infern”, ja que creien que aquests penya-segats marcaven la fi del món. A més, la forma escarpada de la muntanya que recorda figures humanes només reforçava aquesta idea.

Les parets verticals dels penya-segats de Los Gigantes tenen una caiguda vertiginosa que s'aprecia des del mar i des de terra ferma. ¡L'alçada dels penya-segats en alguns punts supera els 600 metres! El color fosc de les parets i les columnes de lava solidificada converteixen Los Gigantes en un paisatge natural únic a Tenerife.

La millor manera d'admirar aquests colossos és fer una passejada amb vaixell, i així també podem aprofitar per albirar cetacis. Les excursions surten del Port de Santiago, a Santiago del Teide.
En aquest petit port embarquen els que baixen caminant pel barranc de Masca. Allà s’hi arriba en guagua i després de baixar el barranc, un vaixell els recull i els porten a Puerto de Santiago.
Els penya-segats vistos des de l’altra extrem: Punta de Teno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada