8 de maig del 2022

El Dedo de Diós

Ubicat al nord-est de l'illa de Gran Canària i dins el municipi d’Agaete, es troba el “Puerto de las Nieves”. Aquest encantador poble mariner es revesteix d'unes boniques cases blanques que voregen la platja i on arriben i parteixen embarcacions pesqueres i ferris que es dirigeixen a l'illa de Tenerife. Té una capacitat de més de 150 embarcacions.

Al sud del port es troba el conegut com “Dedo de Diós”, nom que s'atribueix a un bonic pinacle de roca basàltica que té una alçada d'uns 30 metres, un monument natural que s'alça sobre les aigües de l'oceà al costat d'uns impressionants penya-segats. En realitat, el Dedo de Diós ja no és el que era, perquè va patir greus danys durant un temporal* l'any 2005 i va perdre el dit. Tanmateix, aquesta formació rocosa intenten que segueixi sent una icona donat que encara conserva part de la seva bellesa.

Prop del port hi ha la “Ermita de las Nieves”, de la que el port pren el nom. Aquesta ermita conserva en el seu interior valuoses obres d’art. Al seu costat es va erigir un monument dedicat al pescador.

* Oficialment es diu que el Dedo de Diós va desaparèixer a causa d’un temporal, però els habitants de la zona comenten que la seva desaparició fou deguda a les intenses vibracions produïdes durant la construcció d’un moll per allotjar els nous ferris de la naviliera Fred Olsen.
Aquesta era la roca anomenada “Dedo de Diós” quan la vam visitar l’any 1976.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada