14 de gener del 2022

Viveiro, Mariña Lucense

D'origen medieval, la ciutat de Viveiro conserva un elegant casc antic, dels més importants de Galícia, destacant la Puerta de Carles V, monument nacional, i coneguda com "A Maior". Molt a prop es troba el port de Celeiro, especialitzat en pesca fresca, amb una llotja i una subhasta que són tot un espectacle viu.

En ple Cantàbric, el mar es fon amb la desembocadura del riu Landro i forma la Ria de Viveiro. La ria està esquitxada de precioses cales i platges com Àrea o Covas (que arriba a 1,5 km), moltes de bandera blava.

He hagut de furgar sota les pedres perquè em sortís alguna cosa potable de les fotos que vaig fer a la ciutat, durant el nostre viatge cultural a Lugo del febrer de 2020.

El motiu fou que la guia que venia amb nosaltres ens va deixar menys de mitja hora per visitar la Platja de les Catedrals, per anar seguidament a Viveiro, visitar una església que no sabia si estaria oberta i portar-nos a un bar de tapes on vam estar més de 70 minuts. L'únic que ens va indicar va ser per on quedava el Ponte da Misericòrdia construït durant la dominació romana i la Porta de Carles V. He de confessar que el pop i les zamburiñas estaven superbs, no així els musclos que no valien res.

La major part de les fotos que veieu aquí estan fetes des de l'autocar amb què ens desplaçàvem, i és una pena perquè Viveiro dona molt de si, i també pel regust que ens va quedar del per ara últim viatge que hem fet amb l'Imserso.
L'església del Convent de Sant Francesc és el temple principal de la parròquia de Sant Jaume a Sant Francesc de Viver. És una construcció del segle XIV, amb nau única. Aquesta església està considerada al costat del seu entorn com a Bé d'Interès Cultural, dins del catàleg de monuments del patrimoni històric d'Espanya.
Aquesta senyora haurà estudiat molt, perquè almenys té 4 carreres.
El pont de la Misericòrdia uneix els marges de la ria de Viveiro, des de la porta de Carles V fins a la capella de la Misericòrdia, de la qual rep el seu nom. El primitiu pont va ser construït durant la dominació romana. Sobre aquest pont es va començar la construcció del pont actual, que data del segle XV, durant el regnat d'Enric IV de Castella, com testifica el testament d'un veí de Viver, que al gener de 1462, llegava una quantitat per a la construcció del pont.
La Porta de Carles V, monument nacional, i coneguda com "A Maior".
Estàtua de Nicomedes-Pastor Díaz Corbelle (Vivero, Lugo, 15 de setembre de 1811 - Madrid, 22 de març de 1863), escriptor, periodista i polític espanyol del Romanticisme i del Rexurdimento, ministre d'Estat al govern de Leopoldo O'Donnell el 1856 , durant el regnat d'Isabel II.
Monument a Luis de Trelles i Noguerol (Viveiro, 20 d'agost de 1819 – Zamora, 1 de juliol de 1891) va ser un jurista espanyol, fundador de l'Adoración Nocturna Espanyola i defensor del carlisme.
He de confessar que el pop i les zamburinyes que vàrem degustar al bar on ens va portar la guia estaven superbs, no així els musclos que no valien res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada