10 de gener del 2022

Gran Canària, ascensió al Roque Nublo.

El Roque Nublo és la tercera altitud de l'illa de Gran Canària, després del Morro de la Agujereada amb 1.956 metres i el Pico de las Nieves amb 1.949 metres. Hi ha un sender amb una caminada atractiva que porta fins a la base del Roque Nublo en aproximadament 40 minuts. El Roque Nublo és el símbol per antonomàsia de la illa de Gran Canària.

El primer misteri ressona de pedra en pedra i de roca a roca. De què estan fetes les pedres de la cimera de Gran Canària? És més, de què es conforma el mateix Roque Nublo, el gran emblema de l'illa? El foc i el temps tenen la resposta. Aquest espectacular monòlit d'uns vuitanta metres d'alçada i situat a més de mil vuit-cents metres d'alçada és el testimoni petrificat de l'explosió d'un estratovolcà esdevingut fa uns quants milions d'anys. L'escultor més pacient que existeix, el temps, va esculpir les cendres i altres piroclasts petrificats fins a modelar la figura del Roque Nublo que contemplem avui dia.

Arriba un moment en què l'excursió al Roque Nublo ens provoca la sensació estranya d'abandonar el planeta Terra i d'haver-nos endinsat en un món estrany i llunyà que ens recorda a les imatges de la Lluna o de Mart que formen part del nostre imaginari. Succeeix sobretot en assolir El Tablón, l'enorme i impactant esplanada pètria a l'extrem nord de la qual s'aixequen el Roque Nublo i el seu fidel escorta, La Rana.

El Roque Nublo sorprèn quan tot és exactament el que sembla: la majestuositat dels paisatges, la bellesa de les vistes, el sender que serpenteja pel bosc de pi canari i s'enfila cap amunt… Però també sorprèn quan les coses no són el que semblen. Les columnes de pedra ofereixen de vegades formes tan capritxoses que, segons l'angle, ens enganyen. Per això es diu així el Roque Fraile, una escarpadura que trobem a la pujada cap al Nublo i que rep aquest nom perquè s'assembla a un monjo a la clàssica postura d'orar.

En fer cim i assolir la base del Roque Nublo s'albira una de les panoràmiques més espectaculars de Gran Canària, motiu pel qual molts consideren aquest enclavament com el millor mirador de l'illa.

El Roque Nublo des del Pico de les Nieves. Al fons es pot veure el Teide a la veïna illa de Tenerife.
Comencem l'ascensió.
Tot i la calima els paisatges que es veuen són impressionants.
Ja divisem el nostre objectiu: el Fraile, la Rana i el Roque Nublo.
Seguim ascendint.
La roca coneguda com El Fraile vista des de dalt.
Finalment hem arribat al cim. Sota els nostres peus tenim el Tablón, i davant nostre la Rana i el símbol de Gran Canària: El Roque Nublo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada