12 d’abril del 2020

Caldes de Boí

L'Estació Termal de Caldes de Boí se situa a 1.500 metres d'altitud, al centre de Pirineu lleidatà, a la Vall de Boí (l'Alta Ribagorça - els Pirineus) .Aquesta vall configura un entorn únic i incomparable, ja que a més del balneari compta amb un conjunt d'esglésies romàniques declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, a més del parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que a part de la seva bellesa té el valor afegit de ser l'únic parc nacional a tot Catalunya, i es troba només a 10 km del balneari.

Aquesta ubicació geogràfica implica que Caldes de Boí estigui envoltat de paratges espectaculars, llacs, rius i salts d'aigua, i amb diversos pics superiors a 3.000 metres. Tot això el converteix en un lloc ideal per als amants de la natura, tant per als que busquen una manera tranquil·la de gaudir-la com per a aquells que volen just el contrari i desitgen practicar activitats i esports d'aventura, dels quals hi ha un ampli ventall de possibilitats. El balneari abasta 24 hectàrees de superfície, amb una vasta extensió de jardins on trobem els 37 brolladors d'aigües mineromedicinals de diferents composicions i temperatures, anant dels 4ºC fins als 56ºC. Està compost per l'Hotel Manantial (de 4 estrelles); l'Hotel Caldes (pensió de 2 estrelles totalment reformada i pendent de reclassificació en hotel de 3 estrelles), i el Centre Termal d'Estètica i Bellesa, que ofereix una àmplia i diversificada gamma de serveis i tractaments. Els 37 brolladors d'aigües mineromedicinals permeten un variat elenc de tractaments i serveis molt específics i personalitzats, sempre realitzats per personal qualificat i sota supervisió mèdica.
Aquestes aigües tenen les següents característiques: mineralització dèbil, alcalines, clorurades, sulfatades, fluorades, sòdiques, toves, fredes i hipertermals.

Referent al santuari i segons la tradició, la primitiva imatge de la Mare de Déu de Caldes va ser trobada a la fi de segle XIV per un pastor, que la va posar en una capella que va construir dins d'una cabana. L'actual santuari va ser construït a mitjan el segle XVIII. L'accés a l'església es fa a través de pati de l'Hotel Caldas, antiga hostatgeria-hospital, i la Casa de la Consorcia, reconstruïda a mitjan el segle XIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada