17 de gener del 2020

Mijas

Mijas

Mijas és un municipi andalús de la província de Màlaga. Està situat a la Costa de el Sol, a 30 km a sud-oest de la capital provincial, i integrat a la comarca de la Costa del Sol Occidental, la mancomunitat de municipis de el mateix nom i el partit judicial de Fuengirola.

Habitat des de l'Antiguitat, Mijas va ser un petit poble dedicat principalment a l'agricultura i la pesca fins a l'explosió del boom turístic a la dècada de 1950. Des de llavors, l'activitat turística i el sector de la construcció han estat els motors de l'economia local , disparant a la mateixa vegada la població i la renda per càpita, encara que a un alt cost mediambiental. En l'actualitat és un municipi multicultural amb un alt percentatge de residents d'origen estranger i un dels principals centres de turisme residencial d'Andalusia.

Burrotaxis

Els burrotaxis són un mètode de transport peculiar de Mijas, que va aparèixer a finals dels anys 50, arran de que alguns treballadors de les pedreres que tornaven a casa en ruc, fossin requerits pels turistes per fotografiar-se o donar una volta. El nombre total d'ases que componen aquest servei és de 61, dels quals 13 són rucs de carro i 48 de cadira, que disposen d'un aparcament especial per a ells.

Cada estiu són molts els turistes que acudeixen a Mijas per visitar aquest mitjà de transport tan peculiar. Els turistes es fan una passejada pels carrers més conegudes fent així una guia turística.

Els ases tenen un lloc per a ells en l'Avinguda del Compàs, on se situen els seus carruatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada