8 de gener del 2020

Firgas

Firgas és l'únic municipi de Gran Canària que presumeix de sobrar-li l’aigua, tan escassa a la resta de l'illa.

El seu casc històric mereix una passejada, per poder apreciar els nombrosos recursos d'interès turístic que té el municipi. Començarem visitant:

El Passeig de Gran Canària i el Passeig de Canàries es troben en ple nucli urbà i en el que antigament era el carrer Real del Centro. Són vies de vianants amb un pendent natural que s'ha aprofitat per construir una bella cascada de 30 metres de llarg, bastida en pedra, i rematada amb un bell monument, font que representa la tradicional riquesa en hídrics. En un lateral del Passeig s'han fixat els 21 escuts heràldics que representen a tots els municipis de Gran Canària, a més de l'escut insular.

El Passeig de Canàries té esculpit a terra cadascuna de les 7 Illes Canàries, hi ha també els escuts heràldics i un paisatge representatiu de cadascuna d'elles.

La plaça i Església de San Roque. La plaça de San Roque comprèn l'epicentre de la Vila des de temps immemorials. S'hi va aixecar l’Afurgad dels antics canaris i en el seu solar es va fundar la Firgas hispànica. En ella es troba situat el monument a un dels sants de major veneració a Firgas, Sant Joan d'Ortega, primer patró de la Vila. L'actual església de San Roque va tenir la seva obertura el 19 de gener de 1845, i està aixecada sobre les ruïnes del que va ser la primera ermita de Sant Joan Ortega, que data de l'any 1502 i adjacent a un convent dominic ja desaparegut. Del que va ser la primera ermita, actualment persisteix la façana, sense el campanar i la porta principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada