16 de febrer del 2019

El Parc Nacional d'Aigüestortes

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l’Estat espanyol i l’únic existent a Catalunya. Situat en el cor del Pirineus, juntament amb els parcs d’Ordesa i Monte Perdido i el dels Pirineus Francesos, és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a la muntanya catalana.

Cims que superen els tres mil metres d’altura, Rius, barrancs, cascades, que ens fan sentir, vertaderament, al país de l’aigua, més de 200 estanys de formes i colors diversos, y una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que lluiten per sobreviure en el medi físic rigorós donant vida a aquest espai natural protegit únic del sud d’Europa.

El Parc Nacional reparteix el seu territori entre quatre grans comarques: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i la Vall d’Aran. De fet, la zona de parc correspon estrictament a les dues primeres i l’àrea perifèrica afecte a les Quatre. L’accés habitual al cor del parc es fa per les dues entrades històriques: Espot (Pallars Sobirà) i Boí (Alta Ribagorça).


Una vegada passat Aigüestortes, si caminem en direcció al llac de Sant Maurici arribarem als preciosos prats d'Aiguadassi dels que us mostro dues fotografies. I si seguíssim endavant aniriem a l'estany Llong, al Redó i al Portarró d'Espot. Una vegada allí baixariem pel camí de la cascada i'estany Ratera fins arribar a Sant Maurici, però això ho deixarem per una altra ocasió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada