2 de febrer del 2019

Valldemossa

Valldemossa és una vila i municipi de la serra de Tramuntana de Mallorca, a 17 km de la capital, Palma. Limita amb els termes d'Esporles, Banyalbufar, Deià, Bunyola i Palma.

Situat a la serra de Tramuntana, a 436 m d'altitud, forma part d'una vall de la serra de Tramuntana. És ric en fonts i està envoltat d'una abundant i frondosa vegetació.

Els carrers empinats i estrets ofereixen un encant especial al poble. A Valldemossa es conserva la casa natal de Santa Catalina Thomàs. En destaca també l'església del segle XIII, molt reformada al segle XVIII.

La seva principal atracció turística és la Cartoixa i el record que hi deixà l'estada de la parella romàntica formada per Chopin i George Sand l'hivern de l'any 1838-39. A més de Chopin, a la Cartoixa han passat personatges importants com Ruben Darío, Jovellanos, L'Arxiduc Lluís Salvador o Manuel de Falla, entre altres.

En aquesta ocasió ens centrarem en el municipi i en els jardins de la cartoixa, deixant per una altra ocasió l’interior de la mateixa.

Si mai visiteu la població, no deixeu de provar la coca de patata i l’orxata d’ametlles que elaboren a la pastisseria de Ca’n Molinas. Exquisides!


La famosa coca de patata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada