28 de febrer del 2019

Canterbury, la catedral

La catedral de Canterbury és una de les més velles i famoses estructures cristianes a l'est de Kent, Anglaterra. És la Catedral de l'arquebisbe anglicà de Canterbury, el primat de tot Anglaterra i el líder religiós de l'Església d'Anglaterra. Seu de la diòcesi de Canterbury i centre de la religió anglicana. Està inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1988. El primer arquebisbe de la catedral va ser sant Agustí de Canterbury qui abans havia estat l'abat de l'abadia benedictina de Sant Andreu a Roma, enviat a Anglaterra l'any 597 pel papa Gregori I.

Una de les hores negres de la història de la catedral va ser la decapitació de Thomas Becket al creuer cap al nord-est el dimarts 29 de desembre de 1170 pels guàrdies que havien sentit les paraules del rei Enric II d'Anglaterra : «Qui em desfarà d'aquest empipador en sotana?», mentre era en conflicte amb Becket. Els guàrdies van prendre aquesta expressió al peu de la lletra i van assassinar Becket a la seva pròpia catedral.


Martiri Thomas Becket
En aquest lloc sorgit pel martiri de Thomas Becket el 29 de desembre de 1170, el Papa Joan Pau II i Robert Runcle, arquebisbe de Canterbury, s'uneixen en pregària el 29 de maig de 1982.

El ciri crema on va estar situat el santuari de St. THOMAS de CANTERBURY entre 1220 i 1538 quan va ser destruït per ordre del rei Enrique VIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada