5 de gener del 2019

Alcúdia

Alcúdia és un petit municipi de 20.000 habitants situat al nord de l'illa de Mallorca, a 57 km de a capital Palma de Mallorca. El municipi es troba en una petita península de 65 km2 entre la Badia de Pollença i la Badia d'Alcúdia, formant un dels racons més bonics i màgics de l'illa.

Alcúdia respira història per cada racó, allà trobarem restes de ciutats romanes, muralles templeres, castells i infinitat d'edificis històrics repartits per tot el municipi.

Aquest territori va ser habitat antigament per diferents civilitzacions que han anat deixant la seva empremta al llarg dels segles com són els fenicis, grecs i romans, però el nom de la població té els seus orígens en l'assentament musulmà Al-Qudya. Va ser a l'arribada del rei Jaume I quan després de conquistar l'illa, la va dividir en 8 parts de la quals una d'elles va ser Alcúdia, que va quedar en mans dels Templers. Més tard, el Rei Jaume II seria qui faria construir gran part de les muralles que coneixem avui en dia, així com una església i diferents monuments històrics que s'han conservat fins a l'actualitat.

Podrem accedir a la ciutat per alguna de les dues antigues portes de la muralla declarades Monument Nacional, com són la Porta del Moll i la Porta de Mallorca. A la Porta del Moll encara podrem apreciar una part de l'antiga reixa llevadissa que permetia el pas a la ciutat, i en la Porta de Mallorca sobresurten les dues torres de guaita unides per un gran arc.

Un cop dins de la ciutat, una bonica manera de començar la ruta és recórrer els 1500 metres del camí de ronda que recorre la ciutat per sobre de les muralles. Una altra visita recomanable és la bonica Església de Sant Jaume que en els seus orígens estava integrada a la mateixa muralla i formava part de la vigilància de la ciutat. Aquesta església no és més que una reconstrucció feta al segle XIX de l'antiga església fortalesa que va quedar totalment destruïda. Al costat d'ella veuràs la Capella del Sant Crist que també val la pena visitar.

A l'interior de la imponent muralla trobem un fabulós casc antic de traçat medieval de vianants, amb multitud de monuments històrics i exemples de cases senyorials que han conservat tot el seu encant. També és el lloc perfecte per perdre’s vagarejant i gaudir de multitud de botigues de souvenirs i bonics restaurants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada