16 de gener del 2019

Què visitar a Eivissa

Si alguna vegada aneu a l’illa, aquí teniu uns quants llocs per visitar. Eivissa és preciosa i no hi ha temps per avorrir-se.

Per veure bé l'illa és recomanable llogar un cotxe; jo sempre que vaig a les Balears el llogo a l’empresa Hiper Rent a Car, una de les més econòmiques i fiables.

Una recomanació: si penseu visitar Formentera millor que us ho plantegeu per als primers dies, ja que pot succeir que el mar no estigui en condicions i els ferris no surtin, de manera que si ho deixéssiu per al final potser no podríeu fer-ho.

A part de Formentera -excursió gairebé obligada- també podeu visitar, entre d’altres:

L'illa màgica d’es Vedrà
Dalt Vila a Eivissa
Sant Antoni de Portmany
Santa Eulària d'es Riu
Es Riu
Puig de Missa
Es Canar
La platja de Benirràs
Portinatx
Es Pou des Lleó
La cova de can Marçà
Parc Natural de Ses Salines
Les esglésies eivissenques
Cala d'Hort
La torre del Pirata amb es Vedrà en pla destacat.

Formentera

Humil i petita, l'illa de Formentera és un paradís pur, poc massificat i amb una essència hippy que es respira en l'aire. Per ella han passat grups com Pink Floyd o Led Zeppelin. Fins i tot Bob Dylan era un fanàtic d'aquesta illa que sembla estar allunyada de tot el món.

La platja d'Illetes.

Es Vedrà

Es Vedrà és un illot que es troba a 2 km de la costa occidental d'Eivissa, davant de Cala d'Hort. Pertany al municipi de Sant Josep de sa Talaia i no està habitat. Té una altitud de 382 m, i al seu costat es troba es Vedranell, de 128 m. Els dos illots són una reserva natural inclosa en el Parc natural de Cala d'Hort, Cap Llentrisca i Sa Talaia.

L'aspecte escarpat i el fet que normalment està envoltat de boira donen sovint un aspecte màgic i misteriós a l'illot.

A causa de l'alt valor de l'illot, està totalment prohibit visitar Es Vedrà. Únicament aquelles persones que puguin justificar la seva visita poden aconseguir un permís especial. Per fortuna, ens queda el consol de poder gaudir de les seves vistes des de terra.

Una visió de l'illot d'es Vedrà des d'un camp de margarides a l'illa d'Eivissa.

Es Vedrà des del ferri de Formentera

Dalt Vila

El casc antic d'Eivissa és conegut com "Dalt Vila" (la ciutat alta, traduït de l'eivissenc). Aquesta ciutat queda enquadrada en les imponents muralles que van ser declarades Patrimoni de la humanitat per la UNESCO el 1999. La ciutat emmurallada era, i és, el centre de govern, comercial i cultural de l'illa.

Situada sobre una petita muntanya, al Puig de Vila, darrere les muralles es troben alguns dels edificis més importants de l'illa. Sense cap dubte, estem en el major atractiu cultural de l'illa i un dels llocs imprescindibles pel qual tot aquell que visita Eivissa s'ha de perdre. Entre les seves muralles és possible veure l'empremta deixada per les diferents civilitzacions que han passat per l'illa. La inconfusible silueta de Dalt Vila, coronada per la Catedral d'Eivissa, és un dels símbols de l'illa.

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany està situat a l'oest de l'illa i és la segona ciutat més poblada després d'Eivissa a més de ser una de les principals destinacions turístiques de les Pitiüses. La seva fantàstica badia situada enfront de l'illa de sa Conillera, amaga cada dia el sol tenyint el mar d'un taronja intens i creant una de les millors postes de sol de l'illa.

Monument al descobriment d'Amèrica, conegut popularment com "L'ou de Colom".

Santa Eulària d'es Riu


El poble de Santa Eulàlia (oficialment i en totes els senyals vials Santa Eulària d'es Riu) és un poble al litoral de llevant de l'illa d'Eivissa. Es tracta de la tercera població de l'illa en nombre d'habitants, a més de ser la capital de municipi del mateix nom. Santa Eulàlia es mostra orgullosa de ser l'única població de les Illes Balears a posseir un riu, encara que actualment el cabal d'aigua és escàs.

Escultures del ca eivissenc.

El riu de Santa Eulària

Puig de Missa

El Puig de Missa és un important conjunt arquitectònic i un component emblemàtic del patrimoni del poble de Santa Eulària des Riu.
Rep aquest nom per tenir l'església, que ara és parroquial, al punt més alt. És un monticle de 52 metres d'altura sobre el nivell del mar que domina una fèrtil comarca travessada pel riu de Santa Eulària. Aquest reduït nucli urbà, amb una església fortificada del segle XVI com a element ha estat i segueix sent protagonista i testimoni de la història d'Eivissa.

Es Canar

Es Canar és una platja de sorra al voltant de la qual ha crescut una petita zona turística i d'allotjament. Situada a la costa est de l'illa d'Eivissa, és una bona opció per donar-se un bany i passar el dia amb la família, ja que és una cala amb poc pendent d'entrada al mar. En els gairebé 300 metres de platja hi ha espai per a la tranquil·litat i el descans.

La platja de Benirràs

Famosa per les seves capvespres espectaculars i per la festa hippy de tambors dels diumenges, Benirràs és una platja fonamental de la part nord de l'illa.

Portinatx

Les platges de Portinatx es componen de diferents petites cales amb característiques comunes, com la sorra gruixuda de color torrada, un pendent pronunciat cap al mar i aigües netes i tranquil·les.

El Port de Portinatx és la cala més recòndita de les tres platges de la zona. Per les seves característiques, la converteixen en un excel·lent port natural des del qual antigament podien sortir a navegar els pescadors del nord de l'illa.

Es Pou des Lleó

La zona d'Es Pou des Lleó compta amb diverses platges petites de roques, molt agradables i tranquil·les. La més freqüentada és Es canal d'en Martí, un port natural ple de casetes varador, sovint anomenat erròniament Pou des Lleó, que en realitat és la cala anterior. Aquesta només té unes poques casetes varador en un extrem i una petita riba de grava. L'aigua és transparent, d'un color blau cel intens, i el paisatge, preciós. El pou que li dóna nom es troba al costat del mar, a dos metres d'altura.

La cova de can Marçà

La cova de Can Marçà representa una de les atraccions turístiques més visitades del nord de l'illa. La gruta ofereix un recorregut de 40 minuts sortejant estalactites, estalagmites, cascades i petits llacs, i es troba situada als penya-segats del Port de Sant Miquel.

Parc Natural de Ses Salines

Ses Salines va ser declarat Parc Natural l'any 2001 i constitueix una de les visites imprescindibles que cal realitzar a Eivissa. El territori de la reserva abasta gairebé 3.000 hectàrees terrestres i 13.000 marines, i s'estén pel sud d'Eivissa i el nord de Formentera, ocupant també el braç de mar que les separa, que alberga bona part de les praderies de posidònia oceànica que envolten les illes i que formen part de la declaració d'Eivissa Patrimoni de la Humanitat, el 1999. la seva acció és la causant de la rica biodiversitat marina de l'illa, així com de la puresa de les seves aigües i fins i tot del paisatge de la costa pitiüsa.

Les esglésies eivissenques

Una de les característiques més sorprenents d'Eivissa són les seves esglésies, úniques al món. Quan s'observa una fotografia de qualsevol església d'Eivissa, immediatament un és capaç de identificar-la amb un temple religiós de l'illa. Totes destaquen pel seu color blanc, el seu aspecte auster i la seva aparença de fortalesa. Fortalesa causa de l'amenaça dels turcs, bàrbars i posteriorment els pirates anglesos, francesos i holandesos que van atacar repetidament l'illa d'Eivissa realitzant tot tipus de saquejos.

L'església de Sant Josep, a la població del mateix nom.

Cala d'Hort

Cala d'Hort és una platja reduïda i encantadora a la vegada, des de la qual es pot gaudir de les vistes sobre el misteriós illot d'Es Vedrà, que s'aixeca només a uns centenars de metres de la riba. La platja és súper coneguda, té sorra fina en un extrem i és més rocosa a l'altra.

La torre del Pirata

La torre del Pirata o torre d'es Savinar, també coneguda com Cap d'es Jueu és la torre més famosa i visitada d'Eivissa; des d'ella es pot contemplar una de les més espectaculars vistes amb la màgica illa d’es Vedrà com a protagonista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada