20 de febrer del 2022

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife és la capital de l'illa de Tenerife i de la seva província; a més comparteix capitalitat de la Comunitat Autònoma de Canàries amb Las Palmas de Gran Canaria. El municipi està situat al nord-est de l'illa de Tenerife, a la vora de l'Oceà Atlàntic. La ciutat està enclavada entre la badia que duu el seu mateix nom i el Massís d'Anaga, alçant-se en amfiteatre des de la costa fins al cim.

El clima és àrid amb escasses pluges (poc més de 200 mm), i temperatures suaus amb una mitjana de 21 °C anuals i escassa amplitud tèrmica diària, endolcit pels vents alisis. Per la seva importància geoestratègica, la ciutat ha estat definida com una ciutat global, l'única de Canàries en aquest lloc i una de les poques d'Espanya. Entre altres institucions presents a la ciutat destaca la seu de la Unesco a Canàries.

El 2012, el diari britànic The Guardian va incloure a Santa Cruz de Tenerife a la llista dels cinc millors llocs del món per viure, al costat del districte de Cihangir, a Istanbul; el districte de Sankt Pauli, a Hamburg; la costa nord de Maui, a Hawaii, i Portland, a l'estat d'Oregon (Estats Units). A la ciutat se celebra un dels carnavals més grans del món (després del de Sitges, és clar!).

Com a anècdota, dir que a la peixateria Nicomedes, en el “Mercado Municipal Nuestra Señora de África”, vaig veure – i vaig degustar- els llagostins més grans que he vist a la meva vida. Cada un d’ells feia més de mig kilo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada