18 de desembre del 2018

Masca (Tenerife)

Masca és una entitat de població de Tenerife, les Illes Canàries situada a la punta nord-oest de l'illa i que pertany al municipi de Buenavista del Norte amb 118 habitants (01-01-2005). Els seus habitants es dediquen entre d'altres a l'apicultura.

A Masca es poden trobar profunds barrancs i penya-segats que acaben a l'Oceà Atlàntic entre la vegetació i les corbades carreteres. Té la reputació d'haver estat un amagatall dels pirates.

Fins el febrer passat es podia fer una ruta de descens per un dels barrancs fins arribar a un petit embarcador a l’oceà, on et recollien en un vaixell i et portaven a Puerto de Santiago, situat en un lateral del “Acantilado de los Gigantes”. Actualment i degut a despreniments produïts per fortes tempestes aquesta ruta està tancada i no se sap quan es tornarà a reobrir.

Masca destaca també per la seva arquitectura tradicional, malgrat que la majoria de les seves construccions no tinguin una gran antiguitat. En un gran incendi que es va produir al bosc del nord de l'illa al juliol de 2007 la petita població va ser past de les flames i moltes de les edificacions que hi formaven part van desaparèixer, a més a més de la vegetació dels seus voltants, afortunadament recuperada a dia d’avui.


I per finalitzar, vam tenir l'oportunitat de degustar unes postres molt curioses: Gelat de cactus. Estava boníssim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada