24 de setembre del 2022

Mirambel

Mirambel és una localitat i municipi de la província de Terol, a la comarca del Maestrat. Té una àrea de 45,47 km² amb una població de 122 habitants.

El centre històric de Mirambel és un dels conjunts arquitectònics més importants d'Aragó. El 1980 tot el nucli urbà es va declarar Bé d’Interès Cultural per ser «vila carregada d'història, conservant íntegrament el recinte emmurallat i les notables construccions, sense alterar la imatge i l'ambient Medieval» i va rebre el 1981 la Medalla d'Or d'Europa Nostra per les tasques de restauració, que va lliurar personalment la reina Sofia de Grècia, a la qual se li va concedir el títol de "filla adoptiva de Mirambel".

Les muralles envolten totalment la vila i en part estan ocultes per les cases adossades a les mateixes, excepte a la part nord, en què estan totalment visibles. Part de les muralles van ser construïdes pels cavallers templers, i en els seus temps existien almenys cinc torres, de les quals en queden dues actualment, totes dues a la part nord. Les muralles cercaven totalment la població medieval, que posteriorment va créixer al llarg de l'actual carrer Major. Entre els accessos destaca el Portal de les Monges, amb la seva decoració de gelosies de guix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada