3 de juny del 2020

Andorra, el Parc Natural de la vall de Sorteny

El Parc Natural de la vall de Sorteny compta amb una superfície de 1.080 ha, on viuen isards, marmotes, martes, cabirols i senglars. Presenta una gran riquesa floral, amb més de 700 espècies fanerògames. Més de 50 espècies són endèmiques dels Pirineus. Durant tot l'any s'organitzen excursions guiades temàtiques (rutes ecoturístiques): Ocells, Papallones i Zones Humides; Paisatges de Circs Glacials i Boscos Vells.

La majoria dels hàbitats de Parc Natural són d'interès comunitari, com el prat de dall, les landes, els boscos de pi negre i els prats alpins, sent alguns prioritaris com les marjals amb formacions de molsa esfagno.

El Riu Sorteny és l'element vertebrador de la xarxa hidrogràfica de la Vall de Sorteny. Neix a 2.082 m d'altitud on conflueixen els rius de la Serrera i de la Cebollera, que neixen respectivament a 2.680 m (naixement a altitud més elevada d'Andorra) i 2.485 m.

La presència de mineralitzacions de ferro i coure va permetre entro els segles XVII i XIX el desenvolupament d'explotacions mineres, concretament a la zona de la Serrera (clots dels Meners) a 2.510 m d'altitud.

Per accedir a aquest parc, s'ha de prendre la carretera CG-3 en direcció a Ordino-Arcalís i, un cop s'ha passat el poble del Serrat, la CS-370.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada