20 d’octubre del 2019

Valldemossa

Una visita molt recomanable (gairebé obligatòria) si viatgem a Mallorca és a Valldemossa.

Valldemossa és una vila i municipi de la serra de Tramuntana de Mallorca, a 17 km de la capital, Palma. Limita amb els termes d'Esporles, Banyalbufar, Deià, Bunyola i Palma.

Situada a la serra de Tramuntana, a 436 m d'altitud, forma part d'una vall de la serra de Tramuntana. És ric en fonts i està envoltada d'una abundant i frondosa vegetació.

Els carrers costeruts i estrets ofereixen un encant especial al poble. A Valldemossa es conserva la casa natal de Santa Catalina Thomàs. Destaca també l'església del segle XIII, molt reformada al segle XVIII.

La seva principal atracció turística és la Cartoixa i el record que va deixar l'estada de la parella romàntica formada per Chopin i George Sand l'hivern de l'any 1838-1839. A més de Chopin, a la Cartoixa han passat personatges importants com Ruben Darío, Jovellanos, l'Arxiduc Lluís Salvador o Manuel de Falla, entre d'altres.

En aquesta ocasió ens centrarem en la Cartoixa, donat que els seus jardins i la població ja els hem vist prèviament en el blog.

NOTA: L'habitació de Chopin no la veureu, ja que per problemes de royalties està prohibit fotografiar-la. Jo com a bon fotògraf vaig fer el que havia de fer, que de moment em reservo ....

I si alguna vegada visiteu la població, no podeu deixar de provar la coca de patata i l'orxata d'ametlles que elaboren a la cèntrica pastisseria de C’an Molinas. Exquisides!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada