11 de juny del 2018

El Rocío

Avui es celebra la Romeria del Rocío.

El Rocío és un llogaret del municipi d'Almonte, a la província d'Huelva, situat a 55 km de Huelva, famós per celebrar-s'hi una important peregrinació mariana, la Romeria del Rocío. El poble compta amb 1.635 habitants (INE 2008), si bé durant el romiatge de Pentecosta el nombre de visitants ha arribat a assolir la xifra d'aproximadament un milió de persones.

Conta la llegenda que al segle XV un home mentre estava caçant al terme d'Almonte conegut com la Rocina, va trobar la imatge de la verge al costat d'un arbre després d'haver creuat uns esbarzers.

L'origen documentat de la Romeria del Rocío, data de l'any 1653 quan la localitat d'Almonte va nomenar patrona a la Verge del Rocío abans coneguda com Virgen de las Rocinas. Aquesta festa en honor de la Verge del Rocío durava només un dia i incloïa una missa solemne, sermó i la Processó amb la imatge de la Mare de Déu.

D'altra banda, és en 1677 quan apareix documentada la primera Germandat Filial del Rocío, coneguda com la Germandat de Sanlúcar de Barrameda. Són cinc les Germandats Filials Fundacionals que feien el pelegrinatge anual cap a l'Ermita de l'Aldea del Rocío.

En una primera aproximació veureu imatges de l'ermita, així com també de l'ambient que s'hi respira un diumenge qualsevol. Per no allargar-me massa deixarem per una segona ocasió els detalls de la població, dignes de veure.


El tapeo hi està present en tots els restaurants de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada